wijnbanner

Tweet

RECEPT VAN DE WEEK:
TAGLIATELLE MET WITLOF EN PADDESTOELEN

Bijzondere combinatie, pasta en witlof wordt niet vaak met elkaar gecombineerd. Wel erg lekker!

INGREDIËNTEN

500 gr. Tagliatelle
200 gr. Ham (dikke plak)
250 gr. Champignons
500 gr. Witlof
125 ml. crème fraîche
2 teentjes knoflook
verse oregano
olijfolie
150 gr. geraspte oude kaas


BEREIDING:

Kook de tagliatelle. Snijd de ham in blokjes en de champignons doormidden. Knoflookteentjes fijn snijden. Bak dat samen in wat olie. Blijf wel omscheppen. Snijd de onderkant van de witloofstronkjes en snijd ze in de lengte in vieren. Toevoegen aan het gebakken mengsel en enkele minuten roerbakken. Vuur laag en crème fraîche toevoegen. Verse oregano toevoegen en enkele minuten laten doorwarmen. Met versgemalen peper op smaak brengen. Wees voorzichtig met zout: de kaas voegt later nog zout toe.

Pasta op de borden scheppen. Beetje olijfolie er overheen en witloofmengsel erop scheppen. Geraspte kaas er overheen en direct opdienen.