wijnbanner

Tweet

RECEPT VAN DE WEEK:
(AMELANDER) MOSTERDSOEP

Na ons verblijf op Ameland, vorig weekend, is dit recept een must. Ook bij het koude weer van deze week een heerlijke opwarmer.

INGREDI╦NTEN

1 halve prei
1 ui
5 eetl. grove mosterd
100 ml. witte wijn
500 ml. kippenbouillon
500 ml. room
300 gr. spekblokjes


BEREIDING:

Prei in dunne ringen, ui snipperen. Spekjes met de prei en ui uitbakken en uit de pan scheppen met een schuimspaan. Mosterd bij het spekvet doen en al roerend (houten lepel) laten ontzuren zonder te laten aanbakken. Afblussen met de witte wijn. al roerend de bouillon en room toevoegen. Met een staafmixer mooi schuimend kloppen. Vulling (prei-ui-spekblokjes) toevoegen en op smaak brengen met zout en peper.

Om deze soep echt Amelands te maken, moet je natuurlijk de Amelander mosterd, van de mosterdmolen De Verwachting uit Hollum, gebruiken. Neem dan de mosterd met cranberries, lekker!
Als je daar toevallig niet in de buurt bent, gebruik dan 'gewone' of Zaanse grove mosterd. Noem het dan geen Amelander Mosterdsoep... ;-)