wijnbanner

Tweet

RECEPT VAN DE WEEK:
CHOCOLADEMELK

Dit weekend nog koud en mooi weer om buiten te zijn: schaatsen of lopen, in ieder geval koek en zopie. Deze zopie is heerlijk!

INGREDI╦NTEN

100 gr. cacaopoeder
1 liter volle melk
40 gr. suiker
1 vanillestokje
flinke snuf koekkruiden
snufje zout
2 eetl. custardpoeder

VARIATIE:

Bruine rum


BEREIDING:

Meng de koekkruiden, cacaopoeder, custardpoeder, suiker en zout door elkaar. Maak er een glad mengsel van, zonder klontjes. Breng 200 ml. melk al roerend aan de kook en klop er dan het mengsel doorheen. Zorg dat er geen klontjes ontstaan. Op laag vuur onder voortdurend roeren 2-3 minuten laten doorkoken. Snijd ondertussen het vanillestokje open en schraap de vanille eruit. In de rest van de melk doen. Melk-vanillemengsel in delen bij het papje doen en al kloppend met een garde 3-5 minuten zachtjes laten doorkoken. Proeven en evt. met extra suiker op smaak brengen. Zo heet mogelijk serveren. (om mee te nemen naar de schaatsbaan een goede voorverwarmde thermoskan gebruiken!)

VARIATIE:

Onderin een mok een scheutje bruine rum, en de chocolademelk erop schenken.