wijnbanner

Tweet

RECEPT VAN DE WEEK:
TSJECHISCHE APPELTAART

Lekkere appeltaart, die er doordat je geen vorm gebruikt, leuk uitziet.
Voor mijn verjaardag bak ik de Traditionele appeltaart met noten, maar die is al twee keer als weekrecept langsgekomen, daarom dit jaar een andere variatie.

INGREDIËNTEN DEEG

300 gr. zelfrijzend bakmeel
150 gr. witte basterdsuiker
175 gr. boter
1 ei
zout
1 zakje vanillesuiker

INGREDIËNTEN VULLING

4 goudreinetten
krenten
kaneel
1 eetl. suiker


BEREIDING:

Zorg dat de boter koud en hard is als je begint. Meng de ingrediënten voor het deeg en maak er een soepel deeg van. Druk het deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht. Rol het uit tot 2 gelijke lappen van 3/4 cm dik. Leg 1 lap op de (beboterde) bakplaat en verwarm de oven voor op 160 graden.

BEREIDING VAN DE VULLING:

Schil de goudreinetten en rasp ze. Vermeng ze met kaneel, krenten en de suiker en leg dit verdeeld over de lap deeg. Leg de tweede lap deeg erop en vouw de randjes dicht zodat het vulsel niet te zien is. Prik luchtgaatjes in het deeg met een breinaald. Bak de taart op 160 graden in 40 tot 60 minuten gaar en goudbruin. Controleer met een breinaald of de taart gaar is. Bestrooi de taart met poedersuiker voordat je ze opdient. NB: Ook warm is ie erg lekker!!!