wijnbanner

Tweet

RECEPT VAN DE WEEK:
STAMPPOT RAUWE ANDIJVIE MET KAAS

Lekkere variatie, winterkost? Welnee, met jonge kaas en rauwe andijvie is dat ook lekker op zomerse vrijdagavond!

INGREDIËNTEN

1,5 kg. aardappelen
750 gr. andijvie
500 gr. jonge kaas
50 gr. boter
250 ml. melk
azijn
peper
zout
nootmuskaat


BEREIDING:

Aardappels schillen, wassen en koken met wat zout. Afgieten en uit laten dampen, met een pureestamper stampen, en met melk en boter een mooie puree maken. Andijvie (goed gewassen, goed laten uitlekken, in smalle reepjes gesneden) toevoegen en doorroeren. Op smaak brengen met versgemalen peper, azijn en nootmuskaat.
Vlak voor het opdienen de kaas (kleine blokjes) door de stamppot scheppen. Goed verdelen.

VARIATIE:

Gebruik in plaats van jonge kaas lekkere komijnekaas, of een kruidenvariant met tuinkruiden, brandnetel of zoiets. Lekker!