wijnbanner

Tweet

RECEPT VAN DE WEEK:
KOMKOMMERSOEP

Lekker frisse soep, komt goed uit nu het begin september 25+ wordt...

INGREDI╦NTEN

1 komkommer
50 gr. bloem
1 ui
50 gr. boter
1 lt. kippenbouillon
2 eidooiers
30 ml. room
1 eetl. gehakte dille
sap van 1/2 citroen


BEREIDING:

Schil de komkommer en snijd deze in blokjes. Snipper de ui. Fruit komkommer en ui in de boter glazig. voeg de bloem toe en roer tot er geen bloemklontjes meer zijn. Schenk de bouillon er in kleine hoeveelheden bij en blijf roeren om klontjes te voorkomen. Als alle bouillon is toegevoegd, blijven roeren tot het begint te binden. Deksel op de pan en 15 min. op laag vuur laten koken.

Klop de eidooiers met de room en zout en peper los. Neem 50 ml. van de soep en laat dit in een straaltje al kloppend bij het ei-roommengsel lopen.
Haal de soep van het vuur en voeg het ei-roommengsel al kloppend met een garde aan de soep toe. Breng de soep op smaak met de dille en citroensap.