wijnbanner

Tweet

RECEPT VAN DE WEEK:
SAMBAL GORENG BOONTJES

Lekker pittig, bij rijsttafel of rundvlees (bijv. rendang) met rijst. U zult wel even een goede toko moeten opzoeken, maar dat is geen straf!

INGREDI╦NTEN BOONTJES:

500 gr. snij- of sperzieboontjes
1 ui
3 teentjes knoflook
1 lombok
1/2 eetl. asem
50 ml. olie
1/4 blok santen
150-200 ml. water

BOEMBOES:

2 kemirienootjes
2 blaadjes salam
1 spriet sereh
1 plakje laos
2 theel. ketoembar
2 theel. sambal oelek
1 theel. trassi
2 theel. suiker
zout


BEREIDING:

Snij de ui en de knoflook fijn en fruit in olie glazig. Snij de lombok schuin (als bij snijbonen) en fruit samen met de boemboes. Voeg de gewassen en gesneden snij- (of sperzie)bonen erbij. Roeren. Los asem in water op en voeg het toe, evenals het blokje santen. Laat het goed sudderen, tot de santen is opgelost en de groenten gaar zijn. (ca. 15 min.) Verwijder voor het opdienen blaadjes, sereh en laos, tenzij u natuurlijk poeders daarvoor hebt gebruikt.
Selamat Makan!