wijnbanner

Tweet

RECEPT VAN DE WEEK:
TRADITIONELE PEPERNOTEN

Dit is een van de langzaam verdwijnende Sinterklaastraktaties. Jammer, want minstens zo lekker als de veel beter verkrijgbare kruidnootjes.

INGREDI╦NTEN

75 gr. honing
20 gr. boter
175 gr. suiker
2 eieren
1 eetl. melk
375 gr. zelfrijzend bakmeel
1 theel. kaneel
1 theel. gemalen kruidnagel
1 mespunt kardemom


BEREIDING:

Verwarm de oven voor op 180 gr.C. Breng eerst de honing, boter en suiker aan de kook. Roer tot alle suiker is opgelost. Laat het nu afkoelen. Klop de eieren en de melk los. Roer 175 gram bakmeel, de kaneel, kruidnagels en de kardemom goed door elkaar en roer dit door de eieren en de melk. Voeg dit alles toe aan het honingmengsel. Roer er, als alles goed is vermengd, ook het resterende deel bakmeel door. Kneed nu alles tot een soepel deeg en vorm er een bal van. Strooi wat bloem op het werkvlak en duw de deegbol daarop plat en rol hem uit tot een plak van ongeveer 1,5 cm dik. Leg de deegplak op een beboterd bakblik en snijd met een in heet water gedoopt mes blokjes van ongeveer 1,5 cm. Bestrijk het deeg met een beetje melk. Plaats het bakblik midden in de oven en bak de pepernoten in 12 tot 15 minuten gaar. Laat de pepernoten op het bakblik afkoelen.