wijnbanner

Tweet

RECEPT VAN DE WEEK:
GEDROOGDE APPELTJES

Lekker bij van alles. Ze blijven lang goed, dus kan je grotere hoeveelheden maken als je goedkoop aan appels kunt komen. Ook lekker als bijgerecht bij een uitgebreid (Kerst)diner.

INGREDIËNTEN

2 theel. zout
125 ml. citroensap
3,5 kg. appelen


BEREIDING:

Pers verse citroenen, en zeef het sap. Zorg dat je 250 ml. hebt. Meng dit met het zout in 1500 ml. water. Boor de klokhuizen uit de appels en schil ze. Snijd ze in plakjes van 5 mm. dik en leg ze meteen in het water/zout/citroensap mengsel. Laat 10 min. intrekken. Schep de appelringen op een dikke laag keukenpapier en dep ze droog. Bedek een ovenrooster met een (oude) theedoek of stuk kaaslinnen, schik hierop de appelringen en plaats het rooster in een koude oven, verwarm nu de oven tot 70 gr. C.(hete lucht oven 65 gr.), zet de ovendeur dan op een kier. Verhoog de temp tot 90° C en laat de appelringen 4 a 5 uur drogen tot er geen vocht meer uitkomt als je er zachtjes in knijpt, ze moeten wel zacht en soepel blijven.