Tweet

RECEPT VAN DE WEEK:
KLEURRIJKE SOEP

Een kleurrijke, vrolijke soep. Schenk een kopje vrolijkheid in deze koude, sombere dagen! De lente komt eraan!

INGREDIËNTEN

500 gr. rundergehakt
scheut room
2 flinke uien
1 rode paprika
1 gele paprika
1 groene paprika
1 paarse paprika
2 preien
1 pot witte bonen in tomatensaus
2 blokjes vleesbouillon
2 blokjes groentebouillon
1 liter tomatensap
500 ml. water
1 eetl. bruine suiker
1 theel. goede sambal (badjak)
P&Z


BEREIDING:

Draai van gehakt, room en peper en zout een flink aantal kleine gehaktballetjes. Leg deze in de koelkast. Maak de groente schoon en snijd alles in reeples/blokjes/ringetjes. Bak de gehaktballetjes mooi bruin in een beetje boter. Fruit de ui mee, en daarna paprika en prei toevoegen en ook even aanbakken.

In een grote soeppan tomatendap, water en bouillonblokjes. Op laten lossen, witte bonen toevoegen en aangefruite groente en gehaktballetjes toevoegen. Aan de kook brengen, 10-15 minuten doorwarmen (zacht koken) in een gesloten pan. Voor serveren op smaak brengen met peper, zout en een schepje goede sambal.

VARIATIE:

Probeer deze soep eens een dag tevoren te maken, zoals bij elke soep trekken de smaken dan goed naar elkaar toe, nog lekkerder.

Je kunt hier ook heel goed een gebonden versie van maken. Maak dan eerst een soort witte roux (50 gr. boter smelten, 50 gr. bloem toevoegen, op laag vuur al roerend de bloem garen zonder te bruinen) en laat die afkoelen terwijl je de soep maakt. Na het maken van de soep de afgekoelde roux in blokjes al roerend toevoegen tot je de goede binding hebt bereikt.