Tweet

RECEPT VAN DE WEEK:
GEPANEERDE GEITENKAAS MET RUCOLASALADE

Lekker voorgerecht, of, met een wat meer gevulde salade en vers brood, een mooie lunch.

INGREDIËNTEN

400 gr. geitenkaas
bloem
1 ei
olijfolie
sesamzaadjes

INGREDIËNTEN SALADE

200 gr. Rucolasalade
basalmicoazijn
olijfolie
1 theel. Ras el hanout


BEREIDING:

Gebruik zo'n rol zachte witte geitenkaas.
Snijd de geitenkaas in plakjes van ongeveer 1-2 cm dik. Scheid het ei en klop het eiwit los, zonder het stijf te kloppen.
Maak drie schaaltjes: 1 schaaltje met bloem, een schaaltje losgeklopt eiwit en een schaaltje sesamzaadjes.
wentel de plakken kaas door de bloem, vervolgens door het eiwit en tot slot door de sesamzaadjes.
Verwarm een goede koekenpan. Doe er wat olijfolie in, en bak de kaasjes op matig vuur goudbruin, ongeveer twee minuten aan iedere kant. Zorg dat de kaas niet te warm wordt, dan smelt het en gaat het uit het korstje lopen, dat is niet de bedoeling!

Maak van de olijfolie, basalmico en ras el hanout een dressing. Meng de rucola met de dressing en leg een handvol op een bord. Leg er een kaasje bovenop.

VARIATIE:

Voor de extra vulling van de salade kan je feta gebruiken, en olijven, croutons, geroosterde pijnboompitjes, sesamzaadjes, kerstomaatjes, zongedroogde tomaatjes, blokjes komkommer, noem maar op. Als je dan 2-3 kaasjes per persoon bakt en een lekkere ciabatta erbij serveert, heb je een goede, gezonde en vegetarische maaltijd.