Tweet

RECEPT VAN DE WEEK:
SINAASAPPEL-AMANDELTAART

Lekker, glutenvrij en eigenlijk heel gemakkelijk!

INGREDIËNTEN TAART:

2 bio-sinaasappels
275 gr. amandelmeel
6 eieren
200 gr. fijne suiker
4 gr. bakpoeder (1/2 zakje)
mespuntje zout

INGREDIËNTEN GARNERING:

sap van 1 sinaasappel
beetje sinaasappelrasp
schep suiker
1 blaadje gelatine
1 scheutje sinaasappellikeur


BEREIDING:

Laat de sinaasappels in een pan water met deksel in 90 minuten op laag vuur 'koken' tot ze helemaal zacht zijn. Afgieten en iets laten afkoelen
Oven voorverwamen op 175 graden
Amandelmeel in de keukenmachine doen. (Als je geen amandelmeel kunt krijgen, kan je van ongezouten blanke amandelen zelf amandelmeel maken door ze in een keukenmachine fijn te malen). Laat de keukenmachine op laag toerental draaien en voeg een voor een de eieren toe. Daarna de suiker, het bakpoeder en een mespunt zout.
Pureer de zachtgekookte en afgekoelde sinaasappels met een staafmixer tot een gladde massa en voeg dit toe aan het amandelbeslag.
Bekleed van een springvorm (28 cm) de bodem met bakpapier en vet hem in.
Giet het taartbeslag in de vorm en bak ongeveer 40-50 minuten in de voorverwarmde oven (middenin, op een rooster). Als het bruinen te snel gaat, afdekken met alu-folie. Gebruik de breinaaldmethode om de gaarheid te testen: als die er droog uitkomt, is de taart gaar.
Neem de vorm uit de oven en laat rustig, op een rooster, afkoelen.

GARNERING:

Verwarm het sinaasappelsap en los de suiker erin op. Scheutje likeur erbij, en een geweekt gelatineblaadje in de warme saus oplossen. Iets laten afkoelen voordat je het als glazuur op de afgekoelde taart aanbrengt.

Deze taart is lekker, en wordt met een dag (of twee) alleen maar lekkerder.