Tweet

RECEPT VAN DE WEEK:
GEKRUIDE KNOFLOOKAARDAPPELS UIT DE OVEN

INGREDIËNTEN

500 gr. niet te grote nieuwe aardappels
olijfolie
Verse tijm
Verse basilicum
Verse peterselie
Oregano
4 teentjes knoflook


BEREIDING:

Verwarm de oven voor op 150 graden. Boen de aardappels goed schoon (niet schillen!) en snijd ze in kwarten. Pel de knoflooktenen, pers of snijd ze en meng het met de olijfolie. Doe de aardappelkwarten in een grote platte ovenschaal, sprenkel de knoflookolie er overheen. Schudden zodat alle aardappels vet van de olie zijn. Snijd de verse kruiden en strooi die over de aardappels. Oregano ook. Daarna nog wat olie en in de oven plaatsen. In ongeveer 60-70 minuten gaar laten worden.

VARIATIE:

Probeer het ook eens met paprikapoeder en stukjes verse paprika, of met kerrie en sambal. Allebei lekker!