Tweet

RECEPT VAN DE WEEK:
ITALIAANSE MAALTIJDSOEP

Deze goed gevulde wintersoep vol groente is een aanrader voor een koude herfst- of winteravond.

INGREDIËNTEN

1 grote ui
2 stengels bleekselderij
3 flinke aardappelen
3 bouillonblokjes (paddenstoel)
1 pastinaak
1 blik tomaten (stukken)
klein blik witte bonen(500 ml)
1/4 savooiekool
1 teen knoflook
Boeren- of vloerbrood
goede olijfolie


BEREIDING:

Neem de tijd. Ga lekker in de keuken aan de slag, met een vrolijk muziekje op de achtergrond en alle ingrediënten, een goed mes, een grote houten snijplank, een paar ruime kommen en een grote soeppan bij de hand.
Snijd de ui en de bleekselderij, en fruit dit in een scheut olie tot het zacht is. Schil en snijd de aardappels in blokjes, was ze en voeg toe, samen met de bouillonblokjes en een liter water. Deze (bos)paddenstoelenbouillonblokjes waren tot een paar jaar geleden in Nederland niet verkrijgbaar. Na een actie van vakantiegangers, die ze in Italië waren tegengekomen, zijn ze in Nederland steeds beter verkrijgbaar. Even goed zoeken dus.
Kook dit een kwartiertje in gesloten pan. Intussen de pastinaak schoonmaken en in blokjes snijden en de savooiekool in repen snijden. Voeg de pastinaak, kool, witte bonen en tomatenblokjes toe. Laat nog 10 minuten koken.

Intussen snijd je met de hand dikke plakken van een goed bruin boerenbrood (of je gebruikt een eigengebakken vloerbrood). Even onder de gril, daarna insmeren met een doorgesneden teen knoflook. Neem vier grote, diepe borden, leg het brood onderin en schep de soep er overheen. Scheut goede olie erin schenken en direct serveren.