Tweet

RECEPT VAN DE WEEK:
KNOFLOOKMAYONAISE (AÏOLI)

Lekkere knoflook-pasta, heerlijk bij een bbq, een buffet, geroosterd brood en/of een goed stuk vlees.

INGREDIËNTEN

300 ml. olijfolie
1/2 eetl. citroensap
50 ml. witte wijnazijn
1 volle theel. mosterd
5 teentjes knoflook
2 eidooiers
P&Z


BEREIDING:

Meng de eidooiers, citroensap, azijn en mosterd met P&Z. Doe dit in een hoge, smalle kom en klop met een staafmixer. Giet al kloppend de olijfolie er in een klein straaltje bij, haal de staafmixer langzaam op en neer. Zo ontstaat er een homogene massa (Mayonaise). Maak de knoflookteentjes schoon, snijd ze doormidden en verwijder de kern. Daarna heel fijn hakken en aan de mayo toevoegen. Goed doorkloppen, afdekken en een uurtje in de koeling laten rusten om de knoflooksmaak goed door te laten trekken.