Tweet

RECEPT VAN DE WEEK:
OVENSCHOTEL MET KIP EN GROENTE VAN M1

Eigen uitvinding van M1, we hebben gesmuld.

INGREDIËNTEN OVENSCHOTEL

1 kg. aardappels
2 preien
300 gr. kipfilet
1 courgette
1 aubergine
1 rode paprika
4 tomaten
olijfolie


INGREDIËNTEN SAUS

125 ml. crème fraîche
1 rood pepertje
2 eieren
150 ml melk
paprikapoeder
basilicum
2 teentjes knoflook
poederkaas (parmezaan)
Z&P

BEREIDING:

Snijd de kip in blokjes en braad in wat olie. Snijd alle ingrediënten voor de ovenschotel in blokjes en doe dit samen met de kip in een grote ovenschaal. Besprenkel ruim met olijfolie en meng goed.

Klop de eieren los, klop daar de melk en de crème fraîche doorheen. De knoflook (geperst) het pepertje (heel fijn gesneden), de kruiden en de poederkaas er doorheen, goed roeren. Breng op smaak met P&Z.
De saus over de ovenschotel schenken en 90 minuten op 160 graden in de oven. Als je wilt, kan je het laatste half uurtje nog wat gewone kaas er overheen doen en de oven iets hoger zetten, dan gratineer je net wat meer.

VARIATIE:

Als je wilt, kan je het laatste half uurtje nog wat gewone kaas er overheen doen en de oven iets hoger zetten, dan gratineer je net wat meer.