Tweet

RECEPT VAN DE WEEK:
Tagliatelle met zalm en spinazie

Een klassieke combinatie.

INGREDIËNTEN

500 gr. tagliatelle
50 gr. boter
200 ml. room
1 eetl. bloem
250 gr. gerookte zalm
250 gr. verse spinazie
100 gr. parmezaanse kaas
150 gr. zongedroogde tomaten
Italiaanse kruiden
P&Z


BEREIDING:

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Smelt de boter in een pan en meng deze met de room. Roer de (gezeefde) bloem erdoor en blijf roeren. Vuur zacht, we willen niet dat het bruin wordt, maar wel dat de bloem gaart. Roer de kaas er in kleine porties doorheen en laat smelten (blijven roeren).
Snijd de zongedroogde tomaatjes klein en doe ze bij de saus. Zalm in kleine stukjes of reepjes, ook toevoegen. Spinazie (goed gewassen, gehakt) erbij en nog een minuut of drie op heel zacht vuur doorkoken.

Serveer in grote diepe borden: eerst de tagliatelle en daar de saus overheen.