RECEPT VAN DE WEEK:
SNELLE ROERBAKCURRY

Lekkere roerbakschotel met veel groente.

INGREDIËNTEN

500 gr. kipblokjes
500 gr. sojascheuten
1 prei
1 winterwortel
1 ui
1 rode paprika
300 gr. roerbakmie
150 ml. witte wijn
150 ml. groentebouillon
curry
versgemalen peper
oregano
peterselie
olie


BEREIDING:

Was en snijd de groente, niet te klein. Groente die sneller gaar is (prei, ui, paprika) mag je wat grover snijden dan groente die wat meer tijd nodig heeft (winterwortel).

Bak de curry in de olie in een wok, op hoog vuur. Voeg de kipblokjes toe en bak die snel op hoog vuur bruin. Voeg wijn, kruiden en bouillon toe, en blijf roeren. Groente toevoegen en enkele minuten laten sudderen.
Het is een lekker pittig gerecht (afhankelijk van welke curry je gebruikt).

VARIATIE:

Als het niet pittig genoeg is, is een goede lekkere sambal van de toko een goede aanvulling. Je kunt ook een verse peper bij de groente doen.

Een andere variatie is om de kip te vervangen door een vegetarisch product of helemaal weg te laten.