RECEPT VAN DE WEEK:
ZALM MET VENKEL-ROOMSAUS UIT DE OVEN

Heerlijke variatie. Zorg wel voor mooie, verse zalmmoten met vel.

INGREDIËNTEN

4 mooie zalmmoten met huid
2 venkelknollen
2 rode uien
150 ml. crème fraîche
1 groentebouillonblokje
citroen
olijfolie
citroensap
lemonpepper


BEREIDING:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Maak de venkel en de uien schoon, snijd in blokjes. Doe wat olijfolie in een grote ovenschaal, groente er in en mengen. Zet 2 x 10 minuten in de oven, halverwege een keer doorscheppen. Smeer de zalmmoten in met een beetje olijfolie en citroensap, en bestrooi met lemonpepper. Leg de moten met de huid onder na de eerste 20 minuten op het groentemengsel en laat nog 10-15 minuten in de oven (afhankelijk van de grootte van de moten).

Ondertussen verkruimel je het bouillonblokje en mengt dat met de crème fraîche. Op een heel zacht vuurtje doorwarmen, op smaak brengen met wat lemonpepper.

De zalmmoten voorzichtig van het groentemengsel scheppen en even apart leggen. Het groentemengsel mengen met de roomsaus. Op voorverwarmde borden een schep groente-saus scheppen, de zalmmoten er op leggen en een citroenschijfje er bovenop.

Serveren met lintpasta.