Deze week weer een van de recepten uit de kookclub, waar ik het al eerder over had. Sonnie noemt dit recept kofta, hoewel de receptuur niet erg Grieks klinkt en weinig met de originele kofta te maken heeft. Maar lekker is het wel, volgens degenen van de kookclub die het al hebben gemaakt. Bij ons staat het de komende week op de rol. Ik heb de hoeveelheden aan onze gewoonte aangepast (meer groente).
INGREDIËNTEN:
500 gr.rundergehakt |
BEREIDING:
Bak het gehakt rul en gaar. Daarna de uien van de hutspot erbij doen en dat samen laten bakken. Dan naar smaak ketjap er doorheen. Goed doorroeren. Dan de voorgekookte aardappeltjes erboven op doen en daarna de worteltjes van de hutspot. De shoarmakruiden erover heen doen en een glas water erbij doen. Daarna goed doorroeren zodat alles door elkaar komt te zitten. Proeven en eventueel bijkruiden. Dit alles laten smoren tot het gaar is (kijken en proeven dus). |