Lekker fris, mooi als dessert met een bolletje sorbetijs.
INGREDIËNTEN
250 gr. roomboter |
BEREIDING:
Meng in een kom de bloem, snufje zout, 2 eetl. suiker en 100 gr. boter (kleine stukjes, koud). Kneed dit tot een samenhangende bal deeg. Pak in in huishoudfolie en laat het een uurtje staan. Taart- of springvorm (24-25 cm) invetten. Oven voorverwarmen op 180 graden. Deeg op bebloemd oppervlak uitrollen en de taartvorm (bodem en zijkanten) met het deeg bekleden. Smelt de rest van de boter voorzichtig in pannetje (au bain marie) of magnetron. Was de (biologische!) citroenen en rasp de schil ervan af. Doe de rasp met de boter in een kom, en pers de citroenen (door een zeef) erbij. Meng dit met de rest van de suiker en de eieren. Klop dit mengsel even goed door, en giet het in de taartvorm. Bak de taart ongeveer 30 minuten bij 180 graden in de oven. Hij is gaar als de randen bruinen en de vulling kleur heeft. Misschien lijkt de vulling dan nog wat dun, maar die stijft nog op bij het afkoelen. De taart is het lekkerste bij kamertemperatuur, met een bolletje citroen-sorbetijs.
|