RECEPT VAN DE WEEK: |
INGREDIËNTEN
300 gr. boter |
BEREIDING: Vet een cakevorm in. De boter met het uitgeschraapte vanillestokje, het zout en de suiker goed doorroeren tot een glad deeg. Onder voortdurend kloppen de eieren er een voor een bij doen. Bloem met amandelen en bakpoeder vermengen. Het cakebeslag halveren. Een helft met de cacao kleuren. Je kunt nu op verschillende manieren de twee kleuren in de cakevorm mengen: laag voor laag of in lagen om en om naast elkaar. Voor een mooi effect kan je met spatel of vork nog patronen aanbrengen (marmeren). De cake bij 165-175 graden ca. 45-55 minuten bakken. Dit luistert nauw en is afhankelijk van je oven, iedere oven is anders. Houd de oven gesloten tijdens het bakken om teveel temperatuurschommelingen te voorkomen. Pas aan het eind van de baktijd controleren met de beproefde breinaald-methode. Resultaat is een mooie, twee-kleuren cake waarvan beide kleuren heerlijk smaken. Verschillend maar toch net zo lekker. Mooi passend bij bovenstaand thema. |