RECEPT VAN DE WEEK:
11-05-2015
VLAAMSE STOVERIJ

INGREDIËNTEN

1 kg. stoofvlees
200 gr. boter
300 ml. bruin bier
100 gr. bloem
3 sneden witbrood
mosterd
P&Z
nootmuskaat


BEREIDING:

Boter bruinen, vlees in grove brokken bruin bakken, kruiden toevoegen. Kopje water en het bier toevoegen en stoven met deksel. Boterhammen met mosterd besmeren en toevoegen. Goed doorroeren en binden met de gezeefde bloem. Daarna nog een half uurtje laten pruttelen.

VARIATIES:

Brood vervangen door ontbijtkoek. Zorgt voor een wat zoetere variatie. Voordeel is dat de saus dan wat donkerder is, en en dat er voor het binden minder bloem nodig is.

Een klein stukje bittere (pure) chocolade zorgt ook voor donkerder saus en voor een bittertje in de smaak.

Gedroogde pruimpjes toevoegen. Laat die lekker meestoven.

Gebruik de slowcooker. 6-8 uur op laag, en je kunt dan het kopje water weglaten.