RECEPT VAN DE WEEK:
22-05-2015
KIP MET CITROEN EN KNOFLOOK AAN HET SPIT

INGREDIËNTEN

1 grote kip
2 onbespoten citroenen
10 teentjes knoflook
olie
lemon-pepper
grof zout


BEREIDING:

Zorg voor een goede (niet plof) kip, vers, liefst bio, maar in ieder geval niet zo'n kuiken uit de vriezer. Maak de kip goed schoon en droog, van binnen en van buiten, met keukenpapier. Verwijder eventuele ingewanden. Maak een marinade van het sap van 1 citroen, een beetje olie, en lemon-pepper.

Steek de bbq aan en hang het spit erboven. Snijd de tweede citroen doormidden, en doe de twee helften, samen met de ongepelde knoflooktenen, in de kip. Bind de kip goed dicht. Smeer de buitenkant in met de marinade en strooi er wat grof zout op. Rijg de kip aan het spit, en gaar die op de bbq onder het deksel, liefst met indirecte hitte, gedurende 45-60 minuten.

Eet smakelijk!!!

VARIATIE:

Kan ook op het rooster, regelmatig keren en let op dat het niet verbrandt.

Kan ook in de oven, 210 graden en 30-40 minuten. Regelmatig bedruipen om uitdroging te voorkomen.