Webstats4U - Gratis web site statistieken Eigen homepage website teller

RECEPT VAN DE WEEK:
Gratin van Kipfilet en Varkenshaas

De laatste voor de Kerst: dit is dit jaar ons hoofdgerecht. Lekker met een portsaus of tomatenroomsaus

INGREDIËNTEN:

1 varkenshaas (ongeveer 300 gr.)
4 kipfilets
200 gr. mager gerookt spek (of ham)
1 kleine camembert
verse basilicum

BEREIDING:

Snijd of sla de kipfilets in dunne plakken, ongeveer 0,5 cm. dik. Zorg voor gesneden spek. Leg twee repen aluminiumfolie van ongeveer 50 cm. naast elkaar (iets overlappend) en verdeel de spek/ham in de lengte, zodat er nog 5 cm. folie uitsteekt. Leg kipfilet in het midden op het spek, en de varkenshaas overdwars in het midden van de kipfilet, puntje omslaan. Met peper, zout en basilicum bestrooien, en daarna van boven- en onderzijde de folie voorzichtig zo vouwen, dat de spek en kip over de varkenshaas wordt gevouwen. Daarna strak in de folie rollen, en de rol 15 minuten in de voorverwamde oven (180 graden) leggen. Halverwege draaien. Na die 15 minuten in de rol laten afkoelen. Dan het vlees uit de folie halen, de rol in vieren snijden en in een ovenschaal leggen. Op iedere plak van de vleesrol een plak camembert en op een plaat in de oven nog eens 10-15 minuten doorgaren, totdat de kaas gesmolten is. Op het bord leggen en direct serveren.
Ook zonder de gratin is dit een erg lekker gerecht. Doe dan het laatste kwartier in de oven een stukje folie over het vlees om uitdrogen te voorkomen.