Webstats4U - Gratis web site statistieken Eigen homepage website teller

RECEPT VAN DE WEEK:
ZUURKOOLLAAGJESSCHOTEL

Lekkere variatie van dit typische wintergerecht, een oud kookclubrecept van Sje, nogmaals bedankt!

INGREDIňNTEN:

Aardappels
500 gr. gehakt
2 grote uien
Kerrie
Ananasstukjes
2 grote appels
Zuurkool

BEREIDING:

Gebruik de hoeveelheid aardappelen die je normaal gebruikt voor puree voor 4 personen. Schil de aardappelen, koken en pureren zoals je gewend bent. Gehakt rullen met wat gehaktkruiden, peper en zout. Uien in ringen snijden en met kerrie naar smaak even fruiten in de koekenpan. Eruit halen. Appels goed wassen, kroost eruit boren, ongeschild in plakken snijden en even opbakken in de koekenpan. Blikje ananasstukjes uit laten lekken. Zuurkool even koken.
Vet een grote ovenschaal in en leg onderin de zuurkool. Dan de rest van de voorbereide ingrediŽnten er in lagen op. Kies zelf welke volgorde als je maar eindigt met de aardappelpuree.
Paar klontjes boter bovenop de aardappelpuree en de schaal in de oven tot de schotel door en door goed warm is.