Webstats4U - Gratis web site statistieken Eigen homepage website teller

RECEPT VAN DE WEEK:
ZUURKOOL MET RIBLAP EN PUREE

Lekkere eenpansmaaltijd, voor als het ooit nog winter wordt (nou ja, met herfstachtig weer ook lekker)

INGREDI╦NTEN:

riblap 500 gr.
500 gr. wijnzuurkool
1 kg. aardappels
laurier, kruidnagel, zout, peper.
blikje tomatenpuree
grote ui
2 teentjes knoflook
scheutje azijn

BEREIDING:

Laat de riblap een halfuurtje op kamertemperatuur komen. Gebruik een goed sluitende grote pan (gietijzer als u die heeft) met dikke bodem. Braad de riblap aan beide kanten even aan in een beetje (bak)boter en haal hem uit de pan. Ontzuur de tomatenpuree door die even aan te bakken en voeg de ui en knoflook toe (grof snipperen). Even glazig bakken en vuur laag zetten (of pan op een petroliestel). riblap erin leggen en afblussen met warm water en scheutje azijn. Kruiden toevoegen. Deksel op de pan en anderhalf-twee uur laten stoven (blub, blub, niet echt koken dus).

De zuurkool uit laten lekken en uit elkaar plukken. De aardappels schillen en koken. Als de aardappels gaar zijn, afgieten en droog stomen. De riblap uit de pan halen (moet met lepel) en de zuurkool een paar minuten stoven in de jus. Roeren. riblap op de zuurkool leggen en van de aardappels puree zonder boter/melk maken (ik gebruik een aardappelknijper). Puree op de riblap en goed afdekken. Deksel op de pan en een minuut of 20 doorwarmen op heel klein vuur.

TIP:
Ik maak altijd een kilo riblappen op die manier klaar, met twee keer zoveel tomatenpuree en ui, en als het vlees gaar is, gaat de helft met flink jus de diepvries in. Met de andere helft maak ik dan dit gerecht. Scheelt weer een paar uur energiegebruik, de pan staat met een kilo riblap net zolang op als met 500 gram.

Eet smakelijk!