Webstats4U - Gratis web site statistieken Eigen homepage website teller

RECEPT VAN DE WEEK:
SPRUITJESOVENSCHOTEL

Weer een kookclub-recept, deze keer van Gompy. Als spruitjes niet je favoriete groenten zijn, is dit door een heel andere bereidingswijze en de combinatie met andere ingrediŽnten een manier van klaarmaken die je eens moet proberen.

INGREDIňNTEN:

500 gr. spruiten
4 sneetjes witbrood
350 gr. gehakt
100 gr. hamreepjes
100 ml. bouillon
1 kleine ui
zout&peper
nootmuskaat
klontje boter

BEREIDING:

De genoemde hoeveelheden zijn indicatief: naar smaak aanpassen dus.
Kook de spruitjes 8 minuten in een bodempje water. Verwijder de korstjes van het brood. Beboter een ovenschaal en leg de sneetjes brood erin en doe hierop de spruitjes. Snipper het uitje en fruit het even aan. Meng gehakt, hamreepjes, ui, zout, peper en nootmuskaat, en leg dit mengsel op de spruitjes. Giet de bouillon erover en leg wat klontjes boter er op. Nu 15-20 minuten op 200 graden in de oven.