Webstats4U - Gratis web site statistieken Eigen homepage website teller

RECEPT VAN DE WEEK:
TAGLIATELLI MET ANSJOVIS EN FETA

Weer een kookclubrecept. Deze vonden we allemaal erg geslaagd (Sje, bedankt). Ik heb de hoeveelheden aan ons eetpatroon aangepast.
Veel 'bijzondere' ingrediŽnten, maar desondanks heeft hier iedereen met smaak meegegeten.

INGREDIňNTEN:

1 pak tagliatelli
3 courgettes
1 ui
3 teentjes knoflook
2 blikjes gepelde tomaten
250 gr. feta (blokjes)
3 blikjes ansjovisfilet
100 gr. gemengde olijven (ontpit)
2 eetl. kappertjes
2 eetl. citroensap
Olijfolie
Oregano

BEREIDING:

Verhit de olijfolie in een pan met dikke bodem (gietijzer bijv.) Gesnipperde ui, gehakte knoflook, courgettes in blokjes en oregano erbij en lekker even roerbakken. (als je grote courgettes hebt, zijn twee courgettes voldoende) Ansjovis erbij en de vis laten 'smelten'. Tomaten, olijven (eventueel halveren), kappertjes en citroensap erbij. Schep de fetablokjes erdoor en breng evt. op smaak met zout en peper.
Terwijl de saus staat te koken, kook je de tagliatelli gaar (zie verpakking).
In tegenstelling tot wat het recept zei, heb ik de saus lekker laten doorpruttelen. De feta was dan ook geheel verdwenen, maar de saus wel lekker dik en romig geworden.