Webstats4U - Gratis web site statistieken Eigen homepage website teller

RECEPT VAN DE WEEK:
VLOERBROOD

Lekker en gemakkelijk broodrecept, doort het gebruik van kant- en klaarmix. Heel lekker bij een maaltijdsoep of een buffet.

INGREDIňNTEN:

20 gr. boter
275 ml. water
500 gr. broodmix
50 gr. maismeel
50 gr. hele tarwekorrels
handje losse witte bloem

BEREIDING:

Doe alle ingrediŽnten behalve de losse bloem in het bakblik van de broodbakmachine en zet deze op deegstand. Als u geen broodbakmachine heeft, doealles dan in een grote deegkom en kneed tot een bal. Daarna op een deegplank kneden: goed voor uw armen, echt 20 minuten stevig kneden (uitrekken tot lap, dubbelvouwen, kwartslag draaien, uitrekken tot lap...). De bol na het kneden 45 minuten laten rijzen op een warme plaats.
Na het rijzen de bol uit de kom halen. Bij gebruik broodbakmachine het deeg uit de machine. Nog even doorkneden en op bebloemde plaat uitrollen tot een plak van 2 cm. dik. Mooi strak oprollen en met de naad onder op een bakblik leggen. Bloem erop strooien en Vochtige theedoek er overheen, op een warme plaats nog eens 30 minuten laten rijzen. Intussen de oven voorverwarmen op 250 graden. Het brood onderin de oven op de bakplaat in ongeveer 30-35 minuten bakken op 180-200 graden (verschilt per oven). Het brood is gaar als het hol klinkt als je erop klopt. Even bestrijken met wat water en af laten koelen.