Webstats4U - Gratis web site statistieken Eigen homepage website teller

RECEPT VAN DE WEEK:
SPINAZIETAART

Lekkere hartige taart, die door variaties voor allerlei maaltijden geschikt is, zowel hoofdmaaltijd, voorgerecht als buffetgerecht. Wij aten het als lunch. Het is een kookclubrecept van Sje.

INGREDI╦NTEN:

750 gram spinazie a la creme (diepvries)
3 uitjes
2 teentjes knoflook
150 gr. spekblokjes
6-8 grote maistortilla's
200 gr. geraspte oude kaas

BEREIDING:

Laat de spinazie in een schaal ontdooien. Snipper uitjes, knoflook en bak deze samen met de spekblokjes. Spinazie toevoegen en even doorwarmen.
Neem een grote ronde ovenschaal, en leg er een tortilla in. dun laagje van het spinaziemengsel erop, bestrooien met geraspte kaas, weer tortilla en dit blijven herhalen. Eindigen met een tortilla, en bestrooien met geraspte kaas. sprenkel er wat olie overheen, en bak de spinazietaart in een voorverwarmde oven (180 graden) gedurende ongeveer 20-30 minuten, tot de kaas gesmolten en mooi bruin is. Serveren als hoofdmaaltijd met een lekkere (witlof) salade of koud in mooie punten bij een buffet.

VARIATIE:

Dit recept is eigenlijk een recept voor pannenkoeken, maar dat lijkt me erg machtig.