Webstats4U - Gratis web site statistieken Eigen homepage website teller

RECEPT VAN DE WEEK:
COUSCOUS-GROENTESALADE MET MAKREEL

Lekkere lauwe salade, als hoofdmaaltijd zeer geschikt op een warme zomeravond. Oorspronkelijk van de AH, met wat aanpassingen naar onze smaak.
Dit is, in verband met vakantie, voorlopig het laatste weekrecept, waarschijnlijk begin augustus de volgende.

INGREDIËNTEN:

1 gerookte makreel (500 gr.) 300 gr. couscous
3-4 teentjes knoflook
olijfolie
azijn
500 gr. wokgroente
koriander (vers)
djinten (gemalen komijn)
peper en zout

BEREIDING:

Pluk de makreel uit elkaar, vel en graten verwijderen. Met wat azijn besprenkelen en opzij zetten. Knoflook persen of fijn snijden, en in een beetje olie in de wok even bakken. Wokgroente erbij en onder voortdurend roeren lekker wokken. Couscous in een schaal, 500 ml. kokend water erbij en met scheutje olie doorroeren. 5-6 minuten laten wellen en daarna met een vork losroeren. De groente er doorheenscheppen en djinten toevoegen. Op smaak brengen met peper en zout. Op een mooie saladebak opmaken, Korianderblaadjes fijnsnijden en er overheen strooien en de makreel er overheen leggen. Direct serveren.