Webstats4U - Gratis web site statistieken Eigen homepage website teller

RECEPT VAN DE WEEK:
SPECULAASTAART

5 december, dus dit weekend zal er veel Sinterklaas worden gevierd.

INGREDI╦NTEN TAART:

200 gr. zelfrijzend bakmeel
125 gr. lichtbruine basterdsuiker
1 eetl. koekkruiden
150 gr. boter
1 eetl. melk

INGREDI╦NTEN VULLING:

200 gr. gepelde amandelen
200 gr. witte basterdsuiker
4 eetl. advocaat

geschaafde amandelen

BEREIDING:

Meng het bakmeel, de basterdsuiker, de kruiden en de boter tot een kruimelig mengsel. Eventueel wat water toevoegen
Verdeel het deeg in drieŰn, en voeg twee delen weer samen. Je hebt dan twee deegbollen: tweederde en eenderde. Vorm er afgeplatte ballen van verpak ze in plastic folie en laat ze circa 1 uur in de koelkast rusten.
Maal de amandelen met de witte basterdsuiker fijn (foodprocessor of vijzel, pas op vppr teveel warmte). Voeg de advocaat toe en meng nog even tot egaal mengsel.
Verwarm de oven voor op 160 graden. Rol de grootste deegportie uit tot een ronde lap van circa 25 cm doorsnee. Bekleed hiermee een taartvorm (van 20cm). Snij de rand gelijk met de taartvorm. Vul de vorm met het amandelmengsel. Rol de kleine deegportie uit tot een ronde lap van 20 cm doorsnee en leg deze op de vulling. Druk de deegranden op elkaar.
Zet de taart 30 minuten in de voorverwarmde oven.
Neem de taart uit de oven en bestrijk de bovenkant met melk.Bestrooi de taart met geschaafde amandelen.
Zet de taart nog circa 10 minuten terug in de oven, tot de amandelen beginnen te kleuren. Laat de taart circa 10 minuten afkoelen in de vorm en verwijder daarna de rand.

Serveren op pakjesavond, met warme chocolademelk.