banner

Hemelvaart 2012: Op de fiets naar Groesbeek


Het derde lange weekend van dit voorjaar gebruiken we om met allebei de meiden, een van de vriendjes, mijn zus en haar kinderen te gaan kamperen in Groesbeek. Na enige voorbereiding zijn we eruit hoe we dat gaan regelen: M1, M2, R en ik gaan op de fiets, tentjes enz. mee achterop. M3 en mijn zus + kinderen komen met onze auto en hun eigen spulletjes.

Er zijn in Groesbeek veel campings. Wij kiezen voor een echt natuurkampeerterrein, midden in het bos, zonder elektra en met beperkt (maar wel goed) sanitair. Wij waren hier in 2011 tijdens onze Zeven ProvinciŽntocht en deze camping is schitterend.


Klik op de datum hieronder voor het vakantiedagboek. Als je op de foto's klikt, zie je een groter exemplaar. Terug door op close of naast de foto op de pagina te klikken.

17 mei 2012 18 mei 2012 19 mei 2012 20 mei 2012


Donderdag 17 mei 2012

Woensdagavond hebben we het grootste deel van de tassen al ingepakt. M2 en R fietsen mee, M3 volgt later met mijn zus (M4) per auto. Voordeel is dus dat we niet hoeven af te sluiten enz., dat kunnen we aan M3 overlaten.
Nadeel is dat we wel moeten wachten op M2 en R, allebei niet echt ochtendmensen. Maar vandaag hebben ze er zin in, en we zitten al om 08.15 op de fiets. In de zon, genieten van het mooie weer. Het eerste uur nog met jas aan en lange broek over de fietsbroek heen, maar bij Empel (bij Den Bosch) is de zon al zo sterk dat we de jassen achterop binden, de broeken uit doen en in fietsbroek en t-shirt gaan fietsen. Wij dan tenminste, M2 en R houden de jassen nog even aan en hebben geen fietsbroek... ;-)

We hebben deze keer via de knooppunten een route gemaakt, dat werkt prima. Het enige wat ik doe is van mijn lijstje bovenop de stuurtas het volgende nummer te roepen, en zo fietsen we lekker door. De route is prachtig, voert door bos, landbouwgebied en soms langs de rivier. Afwisselend, soms onverhard, en aan het eind, vlakbij Groesbeek, ook nog eens heuvelachtig. Dan blijkt het verschil tussen onze fietsen en de fietsen waar M2 en R op rijden: dat zijn onze oude stadsfietsen, en die zijn duidelijk minder geschikt om met volle bepakking omhoog te rijden. Gelukkig zijn we er dan bijna, en is het laatste stuk naar beneden. ;-)

We zijn vlak voor drie uur op de camping. M3, mijn zus en de kinderen zijn er dan ook net, en na een uurtje hebben we alles opgezet. Het blijkt nogal druk, zodat we geen plekken naast elkaar konden regelen. Nou ja, het zijn in ieder geval wel heel mooie plekken tussen en onder de bomen.

Als we geÔnstalleerd zijn, gaan we het dorp in voor de boodschappen, een biertje en wat te eten. In het dorp blijkt het heel gezellig: een soort braderie met smartlappenfestival. We genieten mee, drinken een biertje, eten een frietje en gaan weer naar de camping terug. Aan het eind van een mooie dag zitten we nog even bij de tent voordat we erin kruipen, moe maar voldaan.Naar boven

Vrijdag 18 mei 2012

We zijn, zoals gewoonlijk, vroeg wakker. Maar dat blijkt op deze camping niks bijzonders: om half zeven ben ik lang niet de eerste. Het heeft wat geregend en druppelt nog wat na, maar al gauw wordt het droog en trekt het open. Ik loop met M3 naar de bakker voor broodjes en croissants, we ontbijten (of eigenlijk brunchen) met z'n allen bij de overdekte vuurplaats, omdat daar tafelruimte is. M4 bakt eieren met spek, witte bonen in tomatensaus en zo leggen we een lekkere bodem voor een actieve dag.

Tegen de middag lopen we naar het dorp. Daar huren we een draisine, een fietswagen op de treinrails, waarmee we naar Kranenburg rijden. Vreselijk gelachen om de echt Duitse uitleg van de regels, de 'stationschef' deelde het reglement uit, we moesten dat lezen, ondertekenen, en daarna ging hij overhoren. Met een fluitje in zijn hand, en wie niet oplette...

In Kranenburg een uurtje rondgelopen en een biertje gedronken. Daarna weer naar het station voor de terugweg. Gezellige tocht geweest!

In het dorp teruggekomen hebben we de boodschappen gedaan voor het avondeten. Lekker stuk vlees, salade, brood, champignons, saus... M3, M4 en ik hebben op de kleine gasstellen voor 8 man gekookt, en dat ging prima. ;-)
Na het eten en de afwas nog even gezeten, koffie, boek, en weer op tijd de tent in. M3 en M4 niet, die gingen met de kinderen een nachtwandeling maken.Naar boven

Zaterdag 19 mei 2012

Weer op tijd wakker, en weer een paar druppels regen tegen zeven uur. Daarna weer droog en steeds meer zon, de planning is geweldig. M3 en ik halen weer broodjes, en na de brunch besluiten we te gaan wandelen. Wat is "Het rijk van Nijmegen" een geweldig mooi wandel- en fietsgebied, we genieten van bos, mooie heuvels, onnederlandse landschappen en doorkijkjes. We rusten even op het uitkijkpunt bij de Duivelsberg en lopen daarna via kompas en GPS, langs delen van het Pieterpad en de vierdaagse, terug naar Groesbeek. Ruim 16 km. gelopen, heerlijk!

In het dorp eten we een pizza / shoarma / patat, en daarna lopen we terug naar de camping. Weer boek, en weer vroeg de tent in.Naar boven

Zondag 20 mei 2012

We zijn er op tijd uit, vandaag inpakken en terug naar huis. M2 en R worden door de ouders van R opgehaald, die willen nog mee naar de Zwarte Markt in Beverwijk. M1 en ik mogen dus samen terugfietsen.
Na ontbijt inpakken, en dan op de fiets. Omdat we samen zijn en de tijd hebben, besluiten we een wat zuidelijker route te nemen en te proberen veel kleine, onverharde paadjes te nemen. Om deze tijd van het jaar betekent dat wel dat je af en toe door brandnetels rijdt, en dat is niet altijd lekker, zeker niet met mooi weer (en dus een korte broek aan). Maar de mooie plekjes en paadjes wegen daar ruimschoots tegenop.

We rijden bij 20-24 graden met mooi weer en weinig wind naar huis. Na 94 km. rijden we de vesting binnen, en daar eten we nog even voordat we de laatste km. naar huis rijden. De timing is nog steeds geweldig, we hebben net de fietsen in de schuur en de tassen binnen als het onweer losbarst. ;-) Een prima afsluiting van een mooi weekend dus!Naar boven