Zomerse pastasalade
|
Deze salade maak ik vaak in de zomer. Soms gewoon als maaltijd, maar soms ook als extra
gerecht bij een BBQ. Hoewel het een redelijk bewerkelijk gerecht is, doordat je alle rauwkost moet
snijden en wassen, is het een niet al te warm werkje, dus geschikt voor een mooie zomerdag.
Ook in de winter maak ik het soms klaar, voor bij gourmet of fondue.
KEUKENGEREI:
Snijplank INGREDIËNTEN:
500 gr. pasta (farfalle)
evt. olijven |
BEREIDING:
Kook de pasta. Maak terwijl de pasta kookt van de olie, azijn en slakruiden een dressing. Giet de pasta af en schep de dressing door de nog warme pasta. Laat de pasta goed afkoelen in de koelkast.Snij de sla, de tomaten, de komkommer en de paprika, en schep dat door de pasta zodra die is afgekoeld. Meng de ham en de geraspte kaas er doorheen. Eet smakelijk! |