vlag

Zomerse pastasalade

vlag

Deze salade maak ik vaak in de zomer. Soms gewoon als maaltijd, maar soms ook als extra gerecht bij een BBQ. Hoewel het een redelijk bewerkelijk gerecht is, doordat je alle rauwkost moet snijden en wassen, is het een niet al te warm werkje, dus geschikt voor een mooie zomerdag.
Ook in de winter maak ik het soms klaar, voor bij gourmet of fondue.


KEUKENGEREI:

Snijplank
Goed mes
Grote kookpan
Grote slakom

INGREDIËNTEN:

500 gr. pasta (farfalle)
1/2 krop ijsbergsla
zakje geraspte kaas
150 gr. hamblokjes
2 tomaten
1 rode paprika
1/2 komkommer
olie en azijn
slakruiden

evt. olijven
fetakaas
knoflook
zongedroogde tomaatjes

BEREIDING:

Kook de pasta. Maak terwijl de pasta kookt van de olie, azijn en slakruiden een dressing. Giet de pasta af en schep de dressing door de nog warme pasta. Laat de pasta goed afkoelen in de koelkast.Snij de sla, de tomaten, de komkommer en de paprika, en schep dat door de pasta zodra die is afgekoeld. Meng de ham en de geraspte kaas er doorheen. Eet smakelijk!