Paella Valenciana |
Het meest beroemde Spaanse gerecht, de Valenciaanse variant. In Catalonië drinkt men graag cava bij de paella
Ingrediënten:
250 gr. tomaten
1 rode of groene paprika
200 gr. Sperziebonen
3 artisjokken
8 grote garnalen
250 gr. Pijlinktvis
1 haantje
250 gr. Varkensfilet
150 ml. Olijfolie
Zout en peper
3 teentjes knoflook
400 gr. Rondkorrelrijst
1 gr. Saffraandraadjes
2 lt. Visbouillon
Bereidingswijze:
Groenten,zeevruchten en vlees paklaar maken en zo nodig in stukken snijden. Verhit een derde van de olie in de pan en
braad de artisjokken en paprika aan. Verhit in een tweede pan de helft van de resterende olie en braad het vlees aan.
Voeg zout en peper toe en laat het vlees oplaag vuur 10 minuten smoren. Hak het knoflook fijn en bak het in de paellapan
in de resterende olie even aan. Voeg de groenten en het vlees toe. Roer de rijst er door. Voeg de tomaten en de
pijlinktvis toe zodra de rijst glazig is. Zouten en peperen. Laat het geheel 10 min pruttelen. Doe de saffraan in de
hete visbouillon en giet die in de pan. Laat het gerecht op laag vuur 10 min. koken Verdeel de garnalen over de rijst
en laat het gerecht nog eens 10 min. trekken. Naar believen garneren met apart gekookte mosselen.
EET SMAKELIJK!