RECEPT VAN DE WEEK:
SAMBAL GORENG BOONTJES

Naar aanleiding van diner-theater over Vader, heb ik een van de favorieten van pappa, die we hier nog regelmatig eten, tot weekrecept gebombardeerd. Toevallig vorige week nog meegenomen naar ons familieweekend.

INGREDIËNTEN BOONTJES

500 gr. snij- of sperzieboontjes
1 ui
3 teentjes knoflook
1 lombok
1/2 eetl. asem
50 ml. olie
1/4 blok santen
150-200 ml. water

BOEMBOES

2 kemirienootjes
2 blaadjes salam
1 spriet sereh
1 plakje laos
2 theel. ketoembar
2 theel. sambal oelek


BEREIDING:

Snij de ui en de knoflook fijn en fruit in olie glazig. Snij de lombok schuin (als bij snijbonen) en fruit samen met de boemboes. Voeg de gewassen en gesneden snij- (of sperzie)bonen erbij. Roeren.
Los asem in water op en voeg het toe, evenals het blokje santen. Laat het goed sudderen, tot de santen is opgelost en de groenten gaar zijn. (ca. 15 min.) Verwijder voor het opdienen blaadjes, sereh en laos, tenzij u natuurlijk poeders daarvoor hebt gebruikt.

VARIATIE:

Wil je het gemakkelijker doen? Kijk dan in de toko naar een goede boemboe, de meeste goede toko's hebben die vers, zelf gemaakt of van een gerenommeerd merk (Koningsvogel is een goede).