vlag

Kroepoek Oedang en - emping

vlag

Kroepoek is een gerecht wat je eigenlijk nooit echt zelf maakt. Het is echter mogelijk in de toko gedroogde ongebakken kroepoek te kopen, en die dan zelf thuis te bakken.
Kroepoek oedang is gemaakt met garnalen, en daarom kunt u ze uitstekend bakken in de olie van de garnalenpasteitjes
Kroepoek emping is gemaakt van kruiden, smaakt iets bitterder en is veel kleiner. De bereidingswijze is echter hetzelfde.


Ingrediënten:
Gedroogde kroepoek van de toko, ruim olie in de wadjan. (frituurpan mag ook)

Bereidingswijze:
Olie goed heet laten worden, een paar flinke stukken kroepoek in de olie laten vallen. Met een schuimspaan onder de olie houden. De kroepoek begint meteen te zwellen. Zodra ze bruin genoeg is, eruit scheppen en uit laten lekken.
Pas op dat de kroepoek niet te bruin wordt, ze mag aan de witte kant zijn.
SELAMAT MAKAN!