garnalenpasteitje |
Lekker garnalenpasteitje. Even wat werk, maar zeker een geslaagd gerecht. Als ze gebakken zijn, kunt u de kroepoek in dezelfde olie bakken.
Ingrediënten vulling:
300 gr. gekookte (noorse) garnalen
2 teentjes knoflook
1/2 theel. djinten
2 theel. gemberpoeder (Djahe)
1 theel. trassi
1 theel. zout
boter of olie
3 takjes selderie
2 theel. asem (tamarinde)
3 sjalotjes
1 theel. ketoembar
1 theel. peper
1/2 vingerlengte sereh of 1/2 theel. poeder
1/2 theel. suiker
1 flinke prei
3 blaadjes Djeroek-Poeroet
Bereidingswijze vulling:
Hak de garnalen, fruit de fijngesneden sjalotten, de knoflook, ketoembar, djinten, peper, gemberpoeder, sereh, trassi, zout en suiker. Voeg nu de garnalen toe. Laat het geheel op een zacht pitje sudderen: Flink roeren.
Snij de prei en de selderie en voeg die toe, evenals de djeroekblaadjes en de in water opgeloste asem. Laat alles enkele minuten onder steeds roeren sudderen. Haal de pan van het vuur en laat alles afkoelen, terwijk u de pasteikorst voorbereid.
Ingrediënten voor de pasteikorst:
2 kopjes rijstemeel
100 gr. boter
1 theelepel zout
2 eieren
2 extra eidooiers
Bereidingswijze
Maak van meel, 2 eieren, gesmolten boter en indien nodig een drupje water een kneedbaar deeg. Rol dit uit tot een grote dunne plak. Snij hier ronde plakken uit van ca. 10 cm doorsnede.
Leg het garnalenvulsel erop en vouw het rondje dicht tot een halve maan. Versier de rand door er ondiepe inkervingen in te maken. Bestrijk de pasteitjes met een geklopte eidooier.
Bak ze in hete olie lichtbruin. Opdienen kan zowel warm als koud.
SELAMAT MAKAN!