vlag

Deng-Deng

vlag

Een lekker en apart rundvleesgerecht, omdat het geroosterd wordt.


Ingrediënten:
500 gr. bieflappen 2 gesnipperde uien 4 kemirienoten
1 teentje knoflook 4 theel. ketoembar 2 theel. djinten
1 theel. serehpoeder 1/2 theel. basilicum
1 theelepel laos 2 eetl. citroensap 3 laurierbladeren
1 eetl. bruine suiker 100 gram gemalen kokos peper
zout 4 lepels olie 100 ml. bouillon

Bereidingswijze:
Snij het vlees in plakjes. Hak de noten fijn en wrijf ze samen met de ketoembar, de djinten, de laos, de sereh, de basilicum en de citroensap tot een brij.
Verhit de olie in de wadjan en braad het vlees rondom bruin. Fruit de uien mee. Voeg de kruidenbrij toe en bak dit mengsel even aan.
Schenk de bouillon bij het vlees, voeg de laurierbladeren toe en sudder ca. 20 min. totdat het vocht bijna verdampt is. Verwijder dan de laurierbladeren. Rooster het vlees onder de grill op de bakplaat tot het mooi bruin ziet. Dan keren en ook andere zijde bruin laten worden. Tenslotte het vlees terug leggen in de saus.
SELAMAT MAKAN!