vlag

Ajam Rica Rica

vlag

Lekkere kipkluifjes in een redelijk pittige saus. Als er kinderen meeëten, kan je deze kluifjes ook apart, zonder saus, serveren, of er een paar buiten de saus houden voor de kinderen.


Ingrediënten:
Kipstukjes, 1/2 kg. of plm. 5 stukjes Citroensap, ca. van 1 citroen Olie
4 eetl. gesneden uien 3 teentjes knoflook 4-6 theel. sambal oelek
2 theel. djahe zout naar smaak 1 kopje kippenbouillon

Bereidingswijze:
Kipkluifjes afspoelen in koud water, laten uitlekken en in een kom doen. Inwrijven met citroensap.
De kruiden fijnwrijven en in de olie fruiten. Meng het met een kopje bouillon tot een sausje, met zout op smaak brengen.
De kipkluifjes toevoegen en ca. 10 min. laten meekoken (voor kinderen de kluifjes op andere manier gaarmaken). De kluifjes uitnemen en bruinbakken in een andere pan (kluifjes van kinderen erbij).
Terugleggen in de saus, goed doorwentelen en enige tijd laten intrekken.
SELAMAT MAKAN!