vlag

Sambal goreng tahoe

vlag

Een aparte maar lekkere combinatie, zachte tahoe met knapperige taugé. Ook voor vegetariërs


Ingrediënten:
1 blok tahoe 250 gr. taugé 2 tomaten
100 ml. santen (1/6 blok) slaolie 4 eetl. fijngewreven uien
2 teentjes knoflook 2 theel. sambal oelek 1/2 theel. trassi
1 stuk laos of poeder 2 blaadjes salam 1 theel. goeladjawa
zout

Bereidingswijze:
Snij de tahoe in dobbelsteentjes (2x2 cm.), bak ze in de olie lichtbruin, haal ze uit de olie en laat ze uitlekken.
Maak de taugé schoon en snij de tomaten in stukjes. Fruit de kruiden, voeg de gesneden tomaat erbij. Zodra de tomaten slap zijn geworden, de santen (opgelost in een kopje heet water) al roerend toevoegen.
Als de saus begint te koken, proeven en met zout op smaak brengen. Dan de tahoe toevoegen, en 10 min. laten doorkoken. Als laatste de taugé toevoegen en even doorscheppen.
SELAMAT MAKAN!