Nasi oelam |
Lekker pittige nasi.
Ingrediënten:
400 gr. rijst
2 uien
2 teentjes knoflook
1 eetl. katjang bras
1 eetl. ikan terie
1/2 eetl. teroeboek
4 eieren
1/2 komkommer
1 lombok
2 dl. dikke santen
1 djeroek-peroetblad
1/2 theel. zout
1/4 eetl. djinten
3/4 eetl. ketoembar
1/4 eetl. seré
1/2 theel. trassi
kemangiblaadjes (of peterselie)
Bereidingswijze:
Kook de rijst met santen, djeroek-peroetblad en zout. snij uien, knoflook en lombok zeer fijn. Vermeng 1 eetl. uien en
de knoflook met de overige kruiden en bak dit mengsel met de andere ingrediënten, behalve de eieren, de komkommer en
kemangiblaadjes. Schep de helft hiervan door de rijst. Maak van de eieren een omelet, snij deze in reepjes en garneer
hiermee en met het overgebleven mengsel de rijst. Garneer de rijst met plakjes komkommer en kemangiblaadjes.
SELAMAT MAKAN!