vlag

Gedroogde appeltjes

vlag

Lekkere gedroogde appeltjes. Ze blijven lang goed, en zo kan je goed gebruik maken van de lage prijs van appels in de oogsttijd.

Ingrediënten:
2 theelepels zout 125 ml. vers geperst citroensap plm. 3 1/2 kilo appelen

Bereidingswijze:
Meng citroensap en zout in 1 1/2 liter water. Boor de klokhuizen uit de appels en schil ze. Snijd ze in plakjes van 5 mm. dik en leg ze meteen in het water/zout/citroensap mengsel. Laat 10 min. intrekken. Schep de appelringen op een dikke laag keukenpapier en dep ze droog. Bedek een ovenrooster met een (oude) theedoek of stuk kaaslinnen, schik hierop de appelringen en plaats het rooster in een koude oven, verwarm nu de oven tot 70 gr. C.(hete lucht oven 65 gr.), zet de ovendeur dan op een kier. Verhoog de temp tot 90 gr.C en laat de appelringen 4 a 5 uur drogen tot er geen vocht meer uitkomt als je er zachtjes in knijpt, ze moeten wel zacht en soepel blijven.
EET SMAKELIJK!