Gedroogde appeltjes |
Lekkere gedroogde appeltjes. Ze blijven lang goed, en zo kan je goed gebruik maken van de lage prijs van appels in de oogsttijd.
Ingrediënten:
2 theelepels zout
125 ml. vers geperst citroensap
plm. 3 1/2 kilo appelen
Bereidingswijze:
Meng citroensap en zout in 1 1/2 liter water. Boor de klokhuizen uit de appels en schil ze. Snijd ze in plakjes van 5 mm.
dik en leg ze meteen in het water/zout/citroensap mengsel. Laat 10 min. intrekken. Schep de appelringen op een dikke laag
keukenpapier en dep ze droog. Bedek een ovenrooster met een (oude) theedoek of stuk kaaslinnen, schik hierop de appelringen
en plaats het rooster in een koude oven, verwarm nu de oven tot 70 gr. C.(hete lucht oven 65 gr.), zet de ovendeur dan
op een kier. Verhoog de temp tot 90 gr.C en laat de appelringen 4 a 5 uur drogen tot er geen vocht meer uitkomt als je er
zachtjes in knijpt, ze moeten wel zacht en soepel blijven.
EET SMAKELIJK!