Varkenshaasjes in saus |
Dit recept is bedoeld voor twee personen, omdat onze kinderen er niet van houden. Afhankelijk van de soort mosterd die je gebruikt wordt het gerecht pittig of zacht van smaak.
Ingrediënten:
2 varkenshaasjes
halve liter bouillon
mosterd
honing
peper
zout
bloem
witte wijn
maizena
room culinair
Bereidingswijze:
Strooi de bloem over de varkenshaasjes. Smelt de boter in de pan, goed heet laten worden en braad de varkenshaasjes
en beide kanten goed aan. Strooi naar smaak peper en zout over het vlees. Maak 0.5 liter bouillon gereed. Voeg dit
in de pan toe. Schenk de witte wijn erbij (± 100 ml. ). Voeg naar smaak mosterd en honing toe. Hou er rekening
mee dat je meer honing dan mosterd nodig hebt om een goede smaak mix te krijgen. Laat het geheel 2 uur zachtjes
pruttelen. De mosterd kan enigszins gaan schiften. Dat is niet erg, want dat gaan we nu aanpakken: voeg (naar smaak)
room toe. Haal het vlees uit de pan. Snij het in kleine plakjes (tip: hou het vlees met de hand bij elkaar als je snijdt,
zodat het niet uit elkaar valt). Voeg de maizena toe om de saus aan te dikken. Zet het vuur hoog, zodat de saus even kan
doorkoken. Schenk de saus tenslotte over de varkenshaas-plakjes.
EET SMAKELIJK!