Brewers pie |
Lekker ovengerecht uit Groot Brittanië met vlees, bier en bladerdeeg. Dit gerecht is het lekkerst met donker bier, liefst zelfgebouwen. Natuurlijk wordt er ook bier bij gedronken.
Ingrediënten:
500 gr. riblappen
1 ui
25 gr. boter
1 eetl. bloem
3 dl. bier
1 bouillonblokje
engelse mosterd
110 gr. champignons
1 eetl. Worcestershire sauce
2 eetl. maizena
5 plakjes bladerdeeg
1 ei
zout/peper
Bereidingswijze:
Snij het vlees in dobbels. Pel en vernipper de ui. Bak het vlees in de boter bruin en bak de ui 2 min mee.
Zout, peper en bloem over het vlees en omroeren. Het bier, twee dl water en het bouillontablet toevoegen.
Koken en sudderen, 2 1/2 uur. Champignons schoonwrijven en door de saus roeren. Breng de saus met de mosterd,
Worcestershire sauce en zout en peper op smaak. Binden met maizena, glad geroerd in een half kopje water. Saus
laten afkoelen. Verwarm de oven op 200 graden. Laat het bladerdeeg in 5 min. ontdooien. Schep het vlees in een
ovenschaal, leg de plakjes deeg op elkaar en rol ze uit - op een met bloem bestoven ondergrond- tot een lap iets
groter dan de schaal. Steek in het miodden een klein rondje uit het deeg, zodat de stoom kan ontsnappen. Strijk
losgeklopt ei langs de rand van de schaal en plak de lap goed vast. Snijd overtollig deeg weg. Daarmee kunt u
desgewenst het deegdeksel versieren. Strijk ook ei over het deegdeksel. Bak de pie in een half uur goudbruin en gaar.
Serveer met groenten naar keuze en brood of aardappels.
EET SMAKELIJK!