Babi boemboe tjin |
Lekker varkensvleesgerecht voor bij de rijsttafel.
Ingrediënten:
500 gr. varkensvlees
10 sjalotjes
4 teentjes knoflook
100 gr. prei
1 eetl. bloem
1 ei
100 ml. water of bouillon
olie
1/2 theel. djahé
1 theel. kentjoer
2-3 kemiries
1 eeytl. ketoembar
1/2 eetl. djinten
zout
peper
Bereidingswijze:
Snij het vlees in dobbelstenen. Pof de kemiries, snij ze met de sjalotten en knoflook
zeer fijn. Vermeng ze met alle overige kruiden en wrijf het vlees hiermee in. Bak het vlees
in de olie bruin. Klop het ei met de bloem, leng het aan met water of bouillon. Snij de prei
fijn en voeg deze bij het bloem-ei mengsel. Voeg het al roerend bij het vlees en laat samen
smoren tot alles bijna droog is en het vlees gaar.
SELAMAT MAKAN!