vlag

Babi boemboe tjin

vlag

Lekker varkensvleesgerecht voor bij de rijsttafel.

Ingrediënten:
500 gr. varkensvlees 10 sjalotjes 4 teentjes knoflook
100 gr. prei 1 eetl. bloem 1 ei
100 ml. water of bouillon olie 1/2 theel. djahé
1 theel. kentjoer 2-3 kemiries 1 eeytl. ketoembar
1/2 eetl. djinten zout peper

Bereidingswijze:
Snij het vlees in dobbelstenen. Pof de kemiries, snij ze met de sjalotten en knoflook zeer fijn. Vermeng ze met alle overige kruiden en wrijf het vlees hiermee in. Bak het vlees in de olie bruin. Klop het ei met de bloem, leng het aan met water of bouillon. Snij de prei fijn en voeg deze bij het bloem-ei mengsel. Voeg het al roerend bij het vlees en laat samen smoren tot alles bijna droog is en het vlees gaar.
SELAMAT MAKAN!