Macaroni op indische wijze |
Dit macaronigerecht is ingezonden door Ellen, via Internet. Zij is zelf van indische afkomst en kent dit gerecht uit haar familie. Vanwege de ingrediënten denk ik dat het gerecht toch wel erg veel Nederlandse invloeden heeft ondergaan. Misschien is het zelfs wel andersom, en is het een europees gerecht wat door de Nederlanders in Indonesië is geïntroduceerd en aangepast.
Ingrediënten:
500 gr. macaroni
300 gr. gemalen kaas
300 gram ham in reepjes
2 eieren
een scheut melk
paneermeel
Bereidingswijze:
Macaroni half gaar koken (anders wordt het te papperig na de bereiding in de oven).
Mengen met de gemalen kaas, melk, twee eieren en de fijngesneden ham. Ovenschaal invetten.
Het mengsel erin. Bovenop: paneermeel. Op het paneermeel wat stukjes boter.
Het geheel in de oven (30 - 45 minuten op 180-200 graden). Je ruikt wel wanneer het klaar
is en je ziet het als de macaroni een mooi bruin kleurtje heeft gekregen.
EET SMAKELIJK!