taart met paddestoelen |
Lekkere hartige taart uit Letland. In Oost-Europa is het de gewoonte dat men in het bos zelf paddestoelen zoekt. Dit recept komt uit nl.culinair, waar het is geplaatst door Ad Onskul (zal wel een anagram zijn van zijn echte naam)
Ingrediënten:
4-5 pakjes diepvries bladerdeeg
2 rode uien
1-2 tenen knoflook
200 gr. paddestoelen
25 gr. boter
2 eetl. balsamico azijn
1 theel. (verse) tijm
3 eieren
2 dl. room
zout
peper
Bereidingswijze:
Fruit kleingesneden ui in boter, knoflook uit knijper even mee laten fruiten. Paddestoelen toevoegen, gaar fruiten.
Eieren loskloppen, room erbij, peper en zout. Bekleed een taartvorm met het bladerdeeg, paddestoelen erop en overgieten
met het roommengsel. Gaarbakken in een hete oven (200 gr C) en af laten koelen. Garneren met gemengde sla, walnoten en
een lekkere dressing van o.a. (wal)notenolie.
EET SMAKELIJK!