Brasato Di Manzo Alla Giardiniera |
Italiaans gerecht: Gevuld rundvlees van de tuinierster
Ingrediënten:
1 kg runderlappen
2 eetl. mosterd
1 ui
2 wortelen
1 klein stuk knolselderij
Een beetje Look
1 kopje geraspte kaas
2 eieren
Peterselie
100 gr rauwe ham
1 theel. nootmuskaat
1/2 kopje olie
1 kopje rode wijn
1/4 l vleesbouillon
1 blikje gepelde tomaten
1 kopje bloem
Bereidingswijze:
Snij in de runderlappen een tasje, leg het op een werkvlak en bestrooi met peper en zout. Het tasje van binnen
inwrijven met mosterd. Groenten schoonmaken, was-sen en fijn snijden. Ham in kleine blokjes snijden, look fijnhakken
deze ingrediënten met kaas, eieren en gehakte peterselie in een kom mengen, op smaak brengen met peper en zout en
nootmuskaat, het vlees hiermee opvullen en dichtnaaien. Wentel het vlees door de bloem. Verhit olie in een braadpan
en braad het vlees rondom aan. Met rode wijn blussen en daarna vleesbouillon erbij gieten. Tomaten met sap door een
zeef bij de saus doen. Met deksel op de pan bij matige hitte ongeveer 2 uut laten stoven. Voor het opdienen op smaak
afmaken met peper en zout Hierbij serveer je gestoofde groenten en 'al dente' gekookte spaghetti
EET SMAKELIJK!